קובה סלק במילוי כוסמת

מצרכים

  • 2 סלקים
  • סלרי שלם
  • פטרוזיליה
  • כוסברה
  • חבילת פטריות
  • בצל 1
  • 3 עגבניות
  • 2 כוסות סולת
  • 3 כפות שמן
  • כפית מלח
  • חצי לימון
  • כף רסק עגבניות
  • 3 שזיפים מיובשים

הכנה

למילוי:

  1. לשטוף כוס כוסמת במים
  2. להוסיף כפית מלח ולבשל בסיר 20 דקות (כמו אורז) עם כף שמן ו 2 כוסות מים רותחים
  3. בתום הבישול להוסיף כף סויה
  4. לשטוף פטריות, כוסברה, פטרוזיליה ועלי סלרי
  5. לטחון במעבד מזון את כל המרכיבים (אחרי שהכוסמת התקררה, לא לטחון למשחה)
  6. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם

למרק:

  1. לטגן בצל עם כורכום
  2. להוסיף סלרי שלם (ללא עלים) חתוך לחתיכות בינוניות
  3. להוסיף 2 סלקים מקולפים חתוכים לחתיכות בינוניות
  4. לכסות במים ולהרתיח עד להתרככות (כשעה)
  5. להוסיף 3 עגבניות מרוסקות
  6. להוסיף כפית מלח
  7. להוסיף עלי סלרי, פטרוזיליה וכוסברה
  8. לתקן מלח אם צריך

לקובה:

  1. מערבבים 2 כוסות סולת, כפית מלח, 3 כפות שמן ומים בהדרגה עד שניהיה בצק
  2. להכין “קובות” ולמלא בכף מהמילוי
  3. להניח בסיר עם שזיפים מיובשים
  4. לבשל חצי שעה (מכסה סגור) על אש בינונית
  5. להוסיף מיץ מחצי לימון וכף רסק עגבניות ולבשל עוד כרבע שעה

השארת תגובה