קובה בורגול

אחד הדברים שאני זוכר לגבי הקובה בורגול זה שבכל ארוחה חגיגית זה היה אורח הכבוד, אמנם היו עוד תבשילים אבל אבא שלי ואחיו היו סופרים כמה קובה כל אחד מהם אכל, מבררים איזו מהם יצאה יותר קשה ומשלבים טחינה בכמויות שונות כדי להעשיר את החוויה.

מצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות בורגול
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות מלח
  • חצי כוס שמן

למילוי:

  • בצל
  • צנובר (אפשרי)
  • בשר טחון
  • תבלינים: בהרט, מלח

הכנה

  1. לערבב את הקמח עם הבורגול, השמן והמלח לקבלת בצק
  2. עבור המלית לטגן בשר טחון (כחצי קילו) עם בצל וצנוברים
  3. לפתוח את הקובה באצבע (עם מעט שמן) למלא במילוי (שהתקרר)
  4. לטגן כ 4 דקות בשמן עמוק וחם (ניתן גם להקפיא טרם הטיגון)

השארת תגובה