בצלים ממולאים

מרכיבים

  • 2 בצלים גדולים ואחד בינוני
  • אוכמניות יבשות
  • שזיפים יבשים (אפשרי)

לקרמל:

  • לימון סחוט
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר

למילוי:

  • בשר טחון כ 50 גרם
  • חצי כוס אורז (חצי מוכן)
  • חצי בצל קצוץ
  • מלח ופלפל ובהרט לפי הטעם

הכנה

מילוי:

  1. להכין אורז חצי הכנה (להפסיק אחרי כחצי מהזמן הבישול)
  2. לטגן בצל להוסף בשר ותיבול
  3. לערב בקערה את כל מרכיבי המילוי יחדיו (צריך שיהיה יותר אורז מבשר)

קרמל:

  1. לחמם במחבת את כל מרכיבי הקרמל להזהר לא לשרוף

בצלים:

  1. להרתיח את 2 הבצלים הגדולים עד כדי ריכוך (לחרוץ לפני זה את הבצלים)
  2. לפרק את הבצלים לשכבות ולתת להם להתקרר מעט
  3. למלא בכל שכבה של בצל מילוי ולגלגל
  4. לסדר בסיר משומן כאשר הפתח של הבצל כלפי מטה
  5. להוסיף אוכמניות/שזיפים וקרמל
  6. לבשל על אש קטנה כשעה, לאחר מכן להביא לרתיחה ולהעביר לתנור לעוד שעה אפייה עד השחמה

השארת תגובה